top of page
Anna Steenhuis violiste

biografie

Anna Steenhuis is violiste, actief als kamermusicus, orkestmusicus en docente. Ze studeerde viool aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam en aan de Zürcher Hochschule der Künste bij Rudolf Koelman. Daarnaast volgde zij masterclasses bij onder meer Leonidas Kavakos, Schlomo Mintz, Kristof Barati, Eszter Haffner en Judith Ingolfsson.

 

Anna geeft geregeld kamermuziekconcerten en organiseert ook graag eigen kamermuziekprojecten, onder andere in samenwerking met het Cugnon Project. In het verleden maakte ze bijvoorbeeld haar eigen kindervoorstelling met strijkkwartetten van Beethoven en organiseerde ze een reeks wandelconcerten in de omgeving van Utrecht en Amsterdam. Ze studeerde kamermuziek aan de Nederlandse Strijk Kwartet Academie en het Rabo Next Stage Coachingstraject.

 

Als orkestmusicus remplaceert Anna regelmatig in verschillende orkesten. Ze speelt als remplaçant onder meer bij het Radio Filharmonisch Orkest, het Balletorkest en Phion. In 2019-2020 had ze een proefperiode als sub-principal 1st violin bij Royal Northern Sinfonia (Newcastle, UK). 

 

Naast haar activiteiten als uitvoerend musicus geeft Anna al ruim tien jaar met veel plezier vioolles in Utrecht aan kinderen en volwassenen. Vanaf 2022 is ze als docent verbonden aan De Utrechtse Muziekschool (DUMS). Daarnaast leidt ze, samen met altvioliste Hannah Donohoe, Cugnon Junior: een kamermuziekproject voor jonge strijkers. 

Anna speelt op een viool gebouwd door Lambert Houniet (2016) met strijkstokken van N. Maline en E. Sartory.

bottom of page